søndag 1. januar 2012

3,2,1.... NOTHING?!!

Du tror du har kommet til fyrverkeriets gudfarland. Du våkner hver morgen til fyrverkeri fordi noen skal åpne en butikk eller gifter seg. Midt på lyste dagen til og med. Pang pang all day long, men så:

Det var nyttårsaften, og jeg hadde helt glemt det oppi all juleferieringen og spisingen. Så det ble et i siste liten-party hos oss, for selve festen var det ikke så farlig med. Det var showet cnngo.com så pent beskrev, vi gledet oss til:



"Shanghai's Dragon TV is setting up a midnight 3D laser and firework show as part of its New Year's Eve festivities. The laser show will start one hour before midnight and light up both the Bund and Binjiang Avenue on either bank of the Huangpu River....
The Oriental Pearl Tower will pick up the baton after midnight and launch fireworks from the two larger "pearls" for around five minutes


Så vi spiste, og troppet opp på The Bund sammen med mer enn 10 000 andre som ventet i spenning. 

00:03 Litt forsinket viste de nedtelling på Pearl Tower: 3,2,1.....
00:05 Litt delays kanskje...

00:10 Fortsatt ingenting? Var det noen tekniske problemer kanskje...?

00:15: Ingenting.

00:20 WTF?!

00:30 *@%'*!¤&$£#!!!!

Kansellert?! Det går ikke bare an å avlyse nyttårsaften på den måten?! "Nei, i år velger vi å bli værende i 2011." De sier det ble avlyst på grunn av sikkerhetsmessige årsaker, fordi nyttårsrakettene arrangert av myndighetene i 2010 startet en brann der 15 døde. Mye bedre å overlate nyttårsrakettene i hendene på fulle kinesere, ja. Veldig brannsikkert.

Jeg lover deg en ting... om én måned er det kinesisk nyttår, og da lover jeg deg at brannsikkerheten plutselig ikke er så viktig lenger. Jeg så ikke én eneste nyttårsrakett i år. Hvordan er det mulig i Kina?! Dette ble en veldig dårlig start på 2012, så nå er det meg nesten likegyldig om dommedag kommer eller ei. Ingen raketter.


I thought it was a party.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar